ajakaja

Tallinna Ülikooli Kommunikatsiooni Instituudi ajakirjandusüliõpilaste uudistesait

Ettevõtlike Noorte Koda arendab ettevõtlust väikelinnades

Ettevõtlike Noorte Koja eestvedamisel toimub käesoleva aasta kevadel neljast ettevõtlusseminarist koosnev ürituste sari, mille eesmärgiks on arendada kohalike alustavate ja juba tegutsevate ettevõtete kontaktivõrgustikke ning julgustada neid väikelinnades ettevõtlusega tegelema.Foto: morguefile.com

Igas linnas toimub seminar, kus räägitakse toetusvõimalustest, toimuvad ajurünnakud ja diskussioonpaneelid kohaliku elu arendamise osas. “Teeme ka business networki, kus sul on kolm minutit, su vastas on täiesti võõras inimene, kellele sa räägid oma ideest ja vahetad kontakte. See töötab väga hästi ja sellest on kasu ka,” lisas Väikelinnade Arenguseminari projektijuht Egon Eiche.

Lisaks on seminaril esindatud maakondlikud arenduskeskused, mis pakuvad tasuta nõustamisteenust alustavatele ja tegutsevatele ettevõtetele, mittetulundusühingutele, sihtasutustele ja kohalikele omavalitsustele. Ettevõtluskonsultandi Raul Kaldre sõnul konsulteeriti eelmisel aastal üksnes Harjumaal umbes 1200-1300 inimest.

Ettevõtlusega alustavaid inimesi toetab ka Töötukassa, võimaldades koolitusi ning ettevõtluse alustamise toetusi. Näiteks 2012. aastal rahuldas Töötukassa 608 avaldust.  Töötukassa avalike suhete juhi Erko Vanatalu sõnul toetavad nad iga korralikult läbimõeldud ideed ning lisas, et kõige rohkem küsimusi tekitab inimestele protsessi alustamine – kuidas äriplaani koostada, mis on kõige tähtsamad dokumendid ja nõuanded, vajalik haridustase ja ettevõtluskogemus.

Hiiumaa ettevõtja Indrek Elmendi arvates toetab riik igakülgselt ettevõtlusega tegelevaid inimesi. Tema arvates on väiksemas kohas ettevõtlusega lihtsam tegeleda – vahemaad on lühemad, millega hoiab kokku nii kütust kui aega. Teisalt tõi ta välja, et olulisi kontakte on lihtsam kätte saada. „Kui ma tahan Kärdla linnapeaga rääkida, siis ma panen jope selga, kõnnin üle väljaku Georg Linkovi kabinetti ja ütlen, mida mul vaja on. Sama asja Tallinnas Savisaarega ei kujuta ettegi,“ tõi Elmend lihtsa näite.

Väikelinnade elanikel on võimalus osa saada veel Viljandi, Haapsalu ja Rakvere ettevõtlusseminarist.

Meribel Sinikalda

Lisa kommentaar

Information

This entry was posted on 19. märts 2013 by and tagged , , , , , .

Navigeerimine