ajakaja

Tallinna Ülikooli Kommunikatsiooni Instituudi ajakirjandusüliõpilaste uudistesait

KIK koolitas keskkonnaprojektidest rahataotlejaid

adv1_1

Foto: SA Keskkonnainvesteeringute Keskus

Teabepäevade eesmärgiks oli anda taotlejatele ülevaade keskkonnaprogrammist, selgitada, millised kulud on abikõlbulikud ja kuidas koostada taotluse eelarvet. Lisaks jagati nõuandeid online andmesüsteemi KIKAS kasutamiseks.

Taotlejale on loodud väga hea ja mugav keskkond KIKAS, kus taotluse kirjutajal on lihtne taotlust täita, jälgides erinevaid vihjeid programmis.“ seletas infopäevadel taotluse saaja poolset kogemust jaganud Tallinna Botaanikaaia asejuhataja Nelly Orissaar. Ta lisas, et KIKiga suhtlemise teevad veel lihtsaks hea koostöö programmi spetsialistidega, kes on alati abivalmid ja annavad vajalikku nõu.

Kuna igal aastal tuleb juurde ka uusi, esimest korda taotlejaid, soovib KIK läbi koolituste lisaks olemasolevatele klientidele innustada ka uusi organisatsioone heade ideedega tulema, seletab Keskkonnainvesteeringute keskuse kommunikatsioonispetsialist Anni Umbleja. Selle aasta esimese vooruga täpsustati finantseerimise korda. ”On oluline, et taotlejad saaksid infot tehtud muutustest ning taotlemise protseduuridest ka vahetult meie spetsialistidelt.” täpsustas Umbleja.

KIKi keskkonnaprogrammist rahastus jaguneb kümnesse erinevasse kategooriasse.

Põhiliselt toetatakse keskkonnaprogrammist loodusvarade kasutamisega seotud keskkonnakahjustuste likvideerimist, keskkonnaseisundi taastamist, taastuvate loodusvarade looduslikule taastumisele kaasaaitamist ja taastumatute loodusvarade täiendavate varude ning jäätmete taaskasutamise võimaluste uuringuid.

2012. aastal rahastas KIK keskkonnaprogrammi raames 1096 projekti 46 miljoni euroga. Selle aasta prognoositav rahastamisotsuste maht saab olema ca 35 miljonit eurot, kuid keskkonnaprogrammist toetusteks jagatav summa sõltub sellest, kui palju on riigieelarvesse laekunud keskkonnatasusid.

SA Keskkonnainvesteeringute Keskus hoiab tervet elukeskkonda, väärtustab puhast loodust ning säästvat arengut.

Mart Valner

Lisa kommentaar

Information

This entry was posted on 23. märts 2013 by and tagged , , .

Navigeerimine