ajakaja

Tallinna Ülikooli Kommunikatsiooni Instituudi ajakirjandusüliõpilaste uudistesait

Tegusad Eesti Noored said aastatoetuse

Foto: sxc.hu

Foto: sxc.hu

Mittetulundusühing Tegusad Eesti Noored (MTÜ TEN) sai esmakordselt Haridus-ja Teadusministeeriumilt 2013. aasta noorteühingu aastatoetuse.

Noorte loodud ja juhitud üle-eestiline apoliitiline organisatsioon sai toetuseks 20520 eurot. MTÜ TEN-i juhatuse esimehe Janne Kirmeti sõnul piirdutakse sel aastal organisatsiooni tavapäraste ürituste korraldamisega.

MTÜ TEN taotles noorteühingu aastatoetust, et vähendada senist täielikku sõltuvust projektitaotlustest. Organisatsiooni missiooni väljunditeks on noorte omaalgatuslikud ettevõtmised, demokraatiakool ja Euroopa Noorteparlament Eestis.

“Haridus-ja Teadusministeeriumi toetuse olemasolu võimaldab meil üritusi planeerida suurema sihikindlusega,” sõnas Kirmet. Ta lisas, et kõik projektid viiakse ellu vabatahtlikkuse alusel. “Ükski korraldaja ei taha kogeda seda, et konkurentsimaailmas paneb vaid raha rattad käima,” kirjeldas ta toetuse olulisust.

Eesti Noorteühenduste Liidu noortepoliitika nõuniku Edvard Ljulko sõnul on Eestis palju noorteühinguid, kes vajavad ja väärivad kestvaks arenguks tegevustoetust. “MTÜ Tegusad Eesti Noored pakub lõbusas ja väljakutseterohkes formaadis samaaegselt ka tugevat demokraatiaharidust, mis aitab arendada meeskonnatööd,” täpsustas Ljulko. Ta lisas, et MTÜ TEN-i sessioonide mudel on end 20 aasta jooksul Euroopas tõestanud, sest on odavam ja tulemuslikum kui paljud teised sarnased programmid.

TEN-i liige Annika Ader peab toetust väga oluliseks. “See teeb korraldamise lihtsamaks, sest rahastamise peavalu pole,” sõnas ta. Ta lisas, et viimasel ajal on noorte aktiivsus vähenenud, kuid leiab siiski, et mida rohkem on noored ühingu tööga seotud, seda rohkem see neile annab.

Kümme aastat tegutsenud TEN-i eesmärk on suurendada noorte ühiskonnateadlikkust ja omaalgatust nii riigi kui Euroopa tasandil. Märtsis toimub TEN-i esimene Tudengisessioon, aprillis Tallinna Linnavolikogu Simulatsioon, sügisel Regionaal Sessioon ning Euroopa Noorteparlamendi Eesti Sessioon.

Haridus-ja teadusministri käskkirja alusel eraldati toetusi 488541 euro ulatuses neljateistkümnele organisatsioonile.

Kätlin Hallik

Lisa kommentaar

Information

This entry was posted on 28. märts 2013 by and tagged , , , , .

Navigeerimine